woensdag 10 december 2014

Dikke Dames Schilderen

Dinsdagavond zijn we met alle dames van de afdeling naar een workshop Dikke Dames Schilderen geweest. Dat was zoooooooo ontzettend leuk!!

Ten eerste was het een prachtig atelier. Echt heel leuk!! Overal waren kunstwerken te vinden. Niet alleen schilderijen maar echt van alles en nog wat. 

We mochten eerst een voorbeeld uitzoeken en dat moesten we dan tekenen op het canvas.
Na het tekenen op het canvas mochten we beginnen met het inkleuren van de achtergrond. Om diepte aan te brengen gebruikte ik twee kleuren blauw en wit.Als je dit zo ziet is het gewoon niet voor te stellen dat het nog leuk gaat worden ook!!

De jurk heb ik met dezelfde kleuren als de achtergrond ingekleurd alleen nu met andere verhoudingen.


En ja, de dikke dame moest een lekkere voorgevel krijgen!! Als je het zo ziet begint er al iets te komen. Maar hoe ziet het er uit als het klaar is??? Heel spannend!!

Zodra je het gezicht hebt aangebracht begint het schilderij te leven.


Als je daarna alle zwarte lijntjes aanbrengt kun je echt heel goed zien wat het uiteindelijk geworden is. Het valt me echt heel erg mee en het was ontzetten leuk om te doen. 

Een glaasje wijn in de hand maakt het helemaal af!


Wat een ontzettend leuke workshop zeg!!

Het eindresultaat is geweldig!!


Helemaal leuk!!! Ik ga het zeker zelf ook nog eens proberen. 

En wil je weten waar we de workshop gedaan hebben??


Een leuker visitekaartje bestaat niet!!

Fijne avond!
Marianne

Travelers Notebook

Ja, het is weer een hele tijd geleden dat ik hier heb geplaatst maar dat wil niet zeggen dat ik verder niets gedaan heb.  Eigenlijk ben...