maandag 8 augustus 2011

Eerste Kerstkaart 2011

Hallo, eindelijk heb ik even de tijd en de puf om een van de Kerstkaarten op het blog te zetten. Ik had al verteld dat ik Kerstkaarten mag maken voor een hobbytijdschrift. Een van de opdrachten was: Maak Kerstkaarten waar de lezers niet allerlei winkels voor af hoeven te gaan om de spullen te kopen. Dus........................ Ik ben aan de slag gegaan met de spullen die ik nog had liggen.

Voor deze kaart heb ik een Kerstlijn van Basic Grey gebruikt van twee jaar geleden. Als basis heb ik wit cardstock gebruikt. Snij een strook van 14.50x 23 cm en vouw deze dubbel. Van elk designvel heb ik een strook gesneden van 14.5x 4cm. Elke strook heb ik bewerkt met een randpons. Wel zorgen dat de stroken gelijk zijn aan elkaar. Voor de tekst heb ik een Nestabilitie gebruikt. De tekststempel is volgens mij van Marianne Design. Alle randjes van de basiskaart, de stroken en de labels heb ik geinkt met de kleur eggplant van Cat's Eyes. Dit moet je goed laten drogen want deze pigmentinkt is een langzaam drogende inkt.
Ik heb eerst alle stroken op elkaar geplakt en het lint bovenaan bevestigd. Daarna alles op de basiskaart geplakt.

Echt een leuke kaart om je restjes mee op te kunnen maken. Je moet dan alleen een mooi bijpassend lint erbij uitzoeken.

Jammer genoeg is deze opdracht het niet geworden maar de opdracht die wel in het tijdschrift komt is ook hartstikke leuk!!

Ik heb nog twee Kerstkaarten gemaakt maar die plaats ik later. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Fijne avond,
Marianne

A long, long time ago....

Woow!! Wat is het een tijd geleden dat ik hier iets gepost heb! Shame on me! Nou, eigenlijk niet. Want ik ben van mening dat het wel allema...