woensdag 23 januari 2013

Meer technieken uitleg

Ik heb nog meer gestempeld op LO's, en dat wil ik jullie laten zien.

Hier heb ik een designvel gebruikt dat al lang geleden gekocht had. Ik had het nooit gebruikt omdat ik de kleuren niet mooi vond. Het vel heb ik bespoten met Glimmermist zodat de kleur beter ging passen bij de foto die ik wilde gebruiken. Ik heb een stukje cardstock, formaat van de foto, op de plek gelegd waar ik de foto wilde hebben. Rondom dat stukje cardstock heb ik gestempeld met allerlei clear stempels die ik wilde gebruiken en pigment inkt. De inkt heb ik goed laten drogen.
 
Ik heb niet op de foto gestempeld omdat pigment inkt niet geschikt is voor het stempelen op foto's. Ik wilde perse pigment inkt gebruiken omdat ik de kleuren mooier vond dan de kleuren dan Distress  inkt of Stazon inkt. Deze laatste twee soorten kun je wel op foto's gebruiken.
 
Dit is de gehele LO. De vogelkooi heb ik wel met Stazon inkt gestempeld omdat je daar mooie scherpe afdrukken mee krijgt. Zo kun je een afzichtelijk vel designpapier toch gebruiken.
 
Hier heb ik twee vellen designpapier gebruikt met een schrijfblok-print. Ook deze vellen had ik al langer in mijn bezit maar kon ze nergens bij gebruiken. Ik heb met Versamark, doorzichtige inkt, bloemen gestempeld en daarop witte dekkende embospoeder gebruikt. Dat zie je natuurlijk niet op witte vellen papier. Daarom heb ik met een bijpassende kleur Distress inkt een grote rand beinkt. De bloemen pakken de inkt niet (resist techniek) en komen daarom extra goed uit.
 
Ook hierbij heb ik eerst bleomen gestempeld met Versamark en geembosd met dekkende witte embospoeder. Van een vel cardstock heb ik een kleiner kader gemaakt door aan de buitenkant een rand af te snijden en aan de binnenkant een vierkant zodat je een rand overhoudt van een paar centimeter. Het cardstockkader heb ik op een vel designpapier gelegd en ben er toen met een paar kleuren Distress inkt ( blauw en groen) overheen gegaan. Als je het cardstockkader weghaald krijg je in het blauw een mooie witte rand. Daar heb ik met een blauwe stift een stikrandje gemaakt.
 
Zo gebruik je designvellen die je anders misschien nooit zou gebruiken. Ik koop vaak pakketten met vellen van één lijn en daar zitten altijd wel dit soort vellen bij.
 
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben,
Marianne

A long, long time ago....

Woow!! Wat is het een tijd geleden dat ik hier iets gepost heb! Shame on me! Nou, eigenlijk niet. Want ik ben van mening dat het wel allema...