zondag 1 september 2013

Mijn inzending voor de European Scrap Battle

Ik had al verteld dat ik meedeed met een wedstrijd, The European Scrap Battle. Jammer genoeg haalde ik het niet om de kaart op tijd af te hebben maar de LO gelukkig wel.

Dit is mijn inzending:


Ik heb van een vel wit cardstock de randjes gescheurd en het geheel geplakt op een designvel van DCWV. Van allerlei designvellen heb ik repen gesneden en gebruikt onder de foto. Over het papier dat horizontaal onder de foto ligt heb ik een zwart lint geplaatst met een klein gespje. Het witte cardstock heb ik bewerkt met zwarte Distress inkt. Daarna heb ik met zwarte en rode Distress inkt over het geheel spetters gemaakt. Op de hoeken heb ik stempels van Sew Stamper. Over de foto heb ik een kader gemaakt van zwart en rood embospoeder. Je legt je foto onder je craftsheet. Ik heb het embospoeder op een lepel gesmolten door mijn heattool er onder te houden tot het vloeibaar werd. Daarna heb ik het vloeibare embospoeder op het craftsheet gegoten zodat er een kader ontstond. Door je foto onder je craftsheet te houden kun je de counturen goed zien zonder eventueel je foto te beschadigen door de warmte. Maak een grillig kader en laat het uitharden. Daarna haal je het voorzichtig van je craftsheet en plaats je het op de foto of waar je het kader wilt hebben. Weer eens wat anders dan je foto matten met cardstock.
Ik heb twee swirls van Grungeboard bewerkt met zwarte Distress inkt en onder de bloem geplakt. Daarna nog wat zwarte knoopjes gebruikt en een zwart lintje door een mooie rode knoop gedaan.

Hieronder een close up van de bloem:

 
Ik zal nog een foto maken van het kader om de foto heen zodat jullie dat ook goed kunnen bekijken. Ik had dat heel lang geleden al eens ergens gezien maar nu voor het eerst geprobeerd. Het is wel jammer dat je dit soort dingen niet echt kan laten zien tijdens de wedstrijd.

Ik ben door naar de volgende ronde en de tweede opdracht is ook bekend. Deze week moet ik een LO en een Mixed Media project maken.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte wanneer er gestemd kan worden. Bij deze wil ik meteen vragen of jullie op mijn werk willen stemmen, als jullie het mooi vinden natuurlijk.

Hier schijnt een flauw zonnetje.

Fijn weekend!!
Marianne

A long, long time ago....

Woow!! Wat is het een tijd geleden dat ik hier iets gepost heb! Shame on me! Nou, eigenlijk niet. Want ik ben van mening dat het wel allema...